Nuffnang

Thursday, May 27, 2010

Malaysia Akan bankrap 9 Tahun Lagi

Sebenarnya Malaysia akan bankrap klu BN terus Memimpin negara.. apa tidaknya.. duit pembayar cukai buat cam duit mak bapak sendiri... "you help me, I help you, Lu tak perlu keluar duit... wa kena keluar duit" gitulah antara kata-katanya... memang Celaka ini orang.. terang-terangan lagikan berani dia offer begitu.. ni pulak yang kita semua tak nampak...Fikirlah melayu.. bangkitlah melayu... esok dah kena nangis pun tak guna dah...

______________________________________________________________

Malaysia menghadapi risiko menjadi negara Greece kecuali rakyatnya menelan hakikat pahit bahawa pengurangan subsidi akan menyaksikan harga petrol, makanan, elektrik dan beberapa barang keperluan tidak dapat dielakkan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala, yang juga ketua pegawai eksekutif Unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (PEMANDU) - sebuah badan yang ditubuhkan bagi mengurangkan bebanan subsidi negara sambil menerangkannya kepada rakyat berkata hutang negara akan meningkat 100 peratus daripada keluaran dalam negara kasar menjelang tahun 2019 jika pemberian subsidi diteruskan.

Subsidi kini merupakan 54 peratus daripada KDNK negara. Selanjutnya disini

No comments:

Post a Comment